Cadeaubon Geldrop-Mierlo

MOLENPLEIN MIERLO

 

Het Molenplein, met daarop de prachtige Standerdmolen, is het hart van ons gezellige dorp. Het is ook een plek van herinneringen voor veel inwoners van Mierlo. Lang geleden kon je vanuit deze plek de akkers zien. Later werd de grond rondom de molen verhard met gladde tegels en kon je er rolschaatsen. Weer later maakten de tegels plaats voor een grasveld, waarop menig Mierlonaar als kind gerend en gevoetbald heeft. Enkele jaren geleden werd het plein opnieuw aan een metamorfose onderworpen om aan de huidige wensen te kunnen blijven voldoen. Nog meer dan voorheen is het een plek geworden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Een praatje op een van de bankjes. Een bezoekje aan de weekmarkt op donderdag. Een hapje of drankje op het gezellige terras van De Koffer. Genieten van een ijsje van Bacio op de stenen zitrand rond de Standerdmolen. Iedereen is er welkom. Op het plein worden vooral in de zomer regelmatig leuke activiteiten of festivals georganiseerd, zoals het muziekale evenement PitPop, de Jeugdvakantieweek en de jaarlijkse kermis. Wat een heerlijke plek!

 

De Standerdmolen

Dé blikvanger op het plein is natuurlijk de molen. Op een groen, in de zomer bloemrijk talud draait deze authentieke Standerdmolen zijn wieken rond. Door drie gediplomeerde molenaars (Ronald Groothedde, Fons Hermans en Jan Molenkamp) wordt hij met trots bemand en onderhouden. Daarnaast zijn er vijf molengidsen beschikbaar om een rondleiding te geven. Vrijwel elke zaterdag is de molen geopend tussen 11.00 en 15.00 uur. Ook op afspraak is de molen te bezichtigen. Kortom: iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen!
Bekijk hier de actuele openingstijden.

 

Drukbezocht

De molen wordt drukbezocht: wekelijks bezoeken 50-60 mensen de standerdmolen in Mierlo. In 2022 verwelkomde de molen in totaal ongeveer 3.000 bezoekers.

 

Scholen

De scholen in Mierlo gaan met regelmaat op excursie naar de molen. Zo streven de molenaars ernaar dat alle kinderen uit Mierlo een keer op de molen zijn geweest.

 

Pannenkoekenmeel

Een pannenkoek van pannenkoekenmeel van de molen... hoe lekker zou dat zijn? Nou, we kunnen je vertellen: super lekker! Dit meel koop je gewoon in de molen.

 

 

Facebook Mierlo Centrum